Reggefiber maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Postcodecheck

Door je postcode en huisnummer in te vullen zie je direct wat de status is van je woning.

Wat is uw kamernummer?

Er zijn meerdere kamernummers op dit adres. Kies het juiste kamernummer.

NetwerkNL Hero

Glasvezel aanleggen doen wij wijk voor wijk

Sinds de oprichting in 2005 richt Reggefiber zich op het aanleggen en beheren van een open glasvezelnetwerk. We hebben al meer dan 2 miljoen huishoudens in Nederland aangesloten op het netwerk van de toekomst, dat zich iedere dag verder uitbreidt. Glasvezel aanleggen doen we per gemeente, wijk voor wijk.

Doe de postcodecheck

Wordt er in uw wijk glasvezel aangelegd? Het kan voorkomen dat het aanlegproces voor uw adres afwijkt. Bijvoorbeeld als u in een hoogbouwcomplex woont. Doe de postcodecheck voor de meesteactuele situatie op uw adres.

De aanleg van glasvezel

Stap 1
1

De voorbereiding van de aanleg.

Meer informatie

Stap 2
2

Aanleggen van glasvezel in uw straat.

Meer informatie


Stap 3
3

Het aansluiten van glasvezel in de woning.

Meer informatie


Stap 4
4

Glasvezelaansluiting gebruiken.

Meer informatie


De voorbereiding van de aanleg.

Voordat onze aanlegploeg glasvezel in de straat komt aanleggen, gaat en van onze glasvezelvoorbereiders langs bij de woningen in de straat voor te bereiden op glasvezel. Hij kijkt naar de meest geschikte plek voor een glasvezelaansluiting in de woning. Meestal is dat de meterkast, maar dit is niet altijd het geval. Komen de huidige kabel en telefoonaansluiting ergens anders de woning binnen? Dan is het goed mogelijk dat op deze plek ook de glasvezelaansluiting wordt gerealiseerd. 

Aanleggen van glasvezel in de straat 

Straat voor straat leggen we per woonwijk glasvezel aan. Daar moet onze aanlegploeg voor graven. Vanaf de straat trekken we de glasvezelkabel door naar de woningen. De tuin of bestrating blijft hierbij nagenoeg intact. Het enige wat zichtbaar is, is een klein stukje oranje glasvezelkabel dat naderhand uit de grond steekt. 

Het aansluiten van glasvezel in de woning. 

Nadat de graafwerkzaamheden zijn afgerond, maken we een afspraak voor het aansluiten van glasvezel in de woning. Onze glasvezelmonteur komt op afspraak bij u langs om het glasvezelaansluitpunt te installeren in uw woning. 

Glasvezelaansluiting gebruiken. 

En dan is de glasvezelaansluiting klaar voor gebruik. Om gebruik te kunnen maken van de glasvezelaansluiting is er stroom nodig, een stopcontact in de buurt van het aansluitpunt is dus van belang. Daarnaast is er een glasvezelabonnement nodig. Zodra het abonnement is geactiveerd is het een kwestie van genieten van alle voordelen van uw eigen glasvezel internetaansluiting.