Reggefiber maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Postcodecheck

Door je postcode en huisnummer in te vullen zie je direct wat de status is van je woning.

Wat is uw kamernummer?

Er zijn meerdere kamernummers op dit adres. Kies het juiste kamernummer.

10 jaar glasvezel in Nederland

Tien jaar geleden werd de eerste gemeente in Nederland aangesloten op glasvezel: Nuenen in Noord-Brabant. Nuenen had daarmee niet alleen de primeur in Nederland, maar was ook wereldwijd de eerste gemeente met een glasvezelnetwerk voor consumenten (FttH-netwerk).


Voorop in techniek

In Nuenen maakt inmiddels 80 procent van de huishoudens iedere dag gebruik van de glasvezelverbinding met een glasvezelabonnement. Intussen hebben veel andere gemeenten het voorbeeld van Nuenen gevolgd. Reggefiber sloot de afgelopen jaren ruim 200 gemeenten aan op hun eigen glasvezelnetwerk en op dit moment zijn ruim 1,9 miljoen huishoudens aangesloten. Nuenen heeft nog steeds een koploperspositie in Nederland, slechts één gemeente in Nederland heeft procentueel meer glasvezelabonnementen (namelijk de gemeente Laren in Gelderland).


Terugblik 10 jaar glasvezel in Nuenen

In het Eindhovens Dagblad van dinsdag 18 november blikken Willem Ligtvoet, voorzitter van de coöperatie Ons Net Nuenen, en Jordi Nieuwenhuis, directeur van Netwerk Exploitatiemaatschappij (NEM Nuenen) en directeur van Reggefiber, terug. Het glasvezelnetwerk ontstond vanuit een visie. Zij beschouwen het als het mooiste compliment voor Nuenen dat de visie van Reggefiber werkelijkheid is geworden. Een substantieel deel van Nederland is aangesloten en Nuenen heeft aan die ontwikkeling bijgedragen. Lees voor meer informatie het artikel uit het Eindhovens Dagblad.