Reggefiber maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Postcodecheck

Door je postcode en huisnummer in te vullen zie je direct wat de status is van je woning.

Wat is uw kamernummer?

Er zijn meerdere kamernummers op dit adres. Kies het juiste kamernummer.

Gamen met glasvezel zorgt voor lage ping

Ruim 40 jaar geleden hield het simpele balspelletje Pong – niet bepaald een grafisch hoogstandje - iedereen aan een pixelig zwart-wit beeldscherm gekluisterd. Nauwelijks nog voor te stellen. Tegenwoordig draait het allemaal om nieuwe consoles, multiplatforms en social gaming. Games worden steeds mooier. En sneller. Wel zo handig als uw internetverbinding dat ook is.


De online games die u kunt downloaden voor een Xbox of Playstation zijn soms wel een paar gigabytes groot. Voor een console is het dus hard werken om deze games binnen te halen. Met een glasvezelverbinding gaat dat een stuk sneller: in een paar minuten is de game gedownload.

HD-videomateriaal van games en films bekijkt u bovendien direct, zonder te bufferen. Glasvezel heeft namelijk altijd een lage ping.

Gamers weten ongetwijfeld waar we het over hebben: de eenheid die de vertraging tussen computer en de server uitdrukt. Nog een voordeel: met snel internet bent u minder afhankelijk van de servers van gameproviders, omdat u een gameserver kunt lanceren, waarop u vrienden uitnodigt.