Reggefiber maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Postcodecheck

Door je postcode en huisnummer in te vullen zie je direct wat de status is van je woning.

Wat is uw kamernummer?

Er zijn meerdere kamernummers op dit adres. Kies het juiste kamernummer.

Kerstmis

Kerst 2.0: van een ouderwets kaartje naar Netflixparty’s

Kerst staat voor de deur! ‘All I want for Christmas’ galmt door de speakers, de kerstmarkten worden drukbezocht en de winkelstraten zijn al flink versierd. Elk jaar genieten we van verschillende kersttradities. Hoewel deze met veel plezier in stand worden gehouden, zien we ook het een en ander veranderen. Want waarom zou je je kerstkaart nog te laat laten komen met de post, als je hem ook digitaal kunt versturen?

Naast dat we kerstkaarten gewoon kunnen mailen, whatsappen of op social media kunnen posten, hoeven we ook niet meer heel de stad af te struinen op zoek naar dat ene leuke cadeau. We bezoeken simpelweg via onze smartphone, tablet of laptop de een na de andere webshop voor kerstcadeaus. Niet meer rondlopen in de kou, geen lange wachtrijen en geen stress of iets wel op voorraad is.

Fluitend aan het kerstdiner

Ieder jaar wordt er door vele families en vriendengroepen traditioneel een uitgebreid diner gekookt waarbij er flink wordt uitgepakt met nieuwe recepten. Erg leuk en gezellig natuurlijk, maar soms kan hier ook wat stress bij komen kijken. Want hoe zorg je ervoor dat je alle gerechten op tijd klaar hebt, je bent gedoucht, je mooiste outfit aan hebt getrokken en de tafel mooi gedekt is? Gelukkig zijn daar slimme apparaten voor uitgevonden. Een slimme oven kun je bijvoorbeeld ’s ochtends al instellen om het eten precies op een bepaald tijdstip klaar te hebben. Zo hoef je er de hele dag niet meer naar om te kijken, en heb je ruim de tijd om je klaar te maken en nog even de laatste boodschappen te doen. En als je de temperatuur wilt aanpassen terwijl je in de supermarkt staat, dan doe je dat gewoon. Ideaal toch?

Zelf Robert ten Brink spelen

Tijdens kerst worden families vaak samengebracht om te genieten van elkaars gezelligheid, maar sommige gezinnen komen tijdens dit soort dagen in ‘All You Need Is Love’ situaties terecht. Want hoe geniet je van elkaars gezelligheid als je zus in Australië woont, of je moeder in Amerika? Vroeger stuurde je elkaar een uitgebreide brief of belde je kort, maar gelukkig hebben we tegenwoordig apps als Skype en Facetime. Ondanks dat je zus niet kan proeven wat jullie eten, kan ze wel meekijken, lachen en kletsen. Zo zijn jullie toch een beetje samen. Wil je de avond traditioneel afsluiten met een kerstfilm? Geen probleem! Netflix Party biedt uitkomst. Via deze Chrome-extensie kunnen jullie de film op hetzelfde moment laten starten en tussendoor met elkaar chatten.

Kerstparty op commando

Bij een goede kerstsfeer kunnen kerstliedjes natuurlijk niet ontbreken. Vroeger moest je maar hopen dat jouw favoriete kerstliedje op de radio werd gespeeld, nu streamen we natuurlijk al onze muziek wanneer wij dat willen, via apps als Spotify. Dankzij Google Home hebben we nog wat extra luxe. Je hoeft niet meer op een knopje te drukken om de muziek af te spelen, maar je kunt ‘Google, speel Last Christmas’ roepen en de spraakassistent speelt het liedje af. Slim he?

Tradities worden efficiënter

Er is helemaal niks met traditionele tradities; de kans is zelfs groot dat een zelfgeschreven kaartje door veel mensen nog enorm wordt gewaardeerd. Maar de laatste snufjes en technologieën maken dit soort tradities – in digitale vorm – wel makkelijker uitvoerbaar. Vergeet hierbij niet dat je een betrouwbare internetverbinding nodig hebt, alleen zo kom je deze moderne kersttradities zonder stress door. Het zou natuurlijk jammer zijn als je zus in Australië dat ene woordgrapje van je vader niet meekrijgt omdat de internetverbinding hapert.