Reggefiber maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Postcodecheck

Door je postcode en huisnummer in te vullen zie je direct wat de status is van je woning.

Wat is uw kamernummer?

Er zijn meerdere kamernummers op dit adres. Kies het juiste kamernummer.

Wereldwijd dataverkeer in 2017 verdrievoudigd

Het wereldwijde IP-verkeer zal van 2012 tot 2017 verdrievoudigen tot 1,4 zettabyte per jaar. In dat jaar is bijna de helft van al het IP-verkeer afkomstig van andere apparaten dan pc’s.

Dat voorziet Cisco in zijn Visual Networking Index. De sterke groei van het dataverkeer is het gevolg van 'the Internet of Things' (IoT). Tegen 2017 bestaan er maar liefst 19 miljard IP-verbindingen, dat zijn er gemiddeld 7,1 per huishouden. In 2012 ging het volgens Cisco nog om gemiddeld 4,7 verbindingen per huishouden.

Bijna de helft (49%) van het totale IP-verkeer is volgens Cisco in 2017 afkomstig zijn van andere apparaten dan pc’s, zoals tablets en smartphones, maar ook van smart TV’s en 3D-printers. In 2012 lag het aandeel van de ‘non-pc apparaten’ in het IP-verkeer nog op 26 procent. Uit de jaarlijkse Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast 2012-2017 blijkt ook dat wifi en mobiele dataverbindingen in 2017 goed zullen zijn voor 68 procent van het totale internetverkeer.

Volgens Cisco zal het totale volume aan IP-verkeer in 2017 1,4 zettabyte per jaar bedragen. Dat is vergelijkbaar met het downloaden van ongeveer 1 miljard DVD’s per dag, en dat een jaar lang. In 2017 alleen al zal er meer data via internet worden getransporteerd dan in alle voorgaande ‘internetjaren’ bij elkaar.

Met glasvezel ben je er klaar voor.

Glasvezel kenmerkt zich door de enorme capaciteit en door een symmetrische snelheid: uploaden gaat net zo snel als downloaden. Een vitale eigenschap, omdat uploaden sterk in ontwikkeling is. Onder meer door het delen van filmpjes en foto’s via populaire clouddiensten als YouTube, Facebook en andere social media, maar ook door thuiswerken en opslag via de cloud. We doen steeds meer online en er komen alsmaar meer apparaten die gebruik maken van het internet. Wat de toekomst ook brengt, met glasvezel ben je er in ieder geval klaar voor.