Reggefiber maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Postcodecheck

Door je postcode en huisnummer in te vullen zie je direct wat de status is van je woning.

Wat is uw kamernummer?

Er zijn meerdere kamernummers op dit adres. Kies het juiste kamernummer.

Twee miljoen woningen aangesloten op glasvezelnetwerk

Reggefiber heeft vandaag de twee miljoenste woning aangesloten op het glasvezelnetwerk. Binnen tien jaar tijd is meer dan een kwart van de Nederlandse huishoudens verbonden met glasvezel. Jan-Jaap van Soest, regiomanager bij Reggefiber, sloot eigenhandig in Hengelo de twee miljoenste woning aan.

Twee miljoen aansluitingen glasvezel

De uitbreiding van het glasvezelnetwerk is de laatste jaren snel gegaan. In 2005 begon Reggefiber met de aanleg van glasvezel in Nederland en begin 2012 werd de mijlpaal van één miljoen aangesloten woningen bereikt. Nog geen drie jaar later is nu ook de twee miljoen behaald. Zoals bij de publicatie van de kwartaalcijfers aangegeven maken reeds 623.000 huishoudens iedere dag gebruik van hun glasvezelverbinding. Bijvoorbeeld voor supersnel internet, online televisie kijken of online gamen.

Van de vijfentwintig gemeenten die Overijssel telt, zijn er nu twintig plaatsen verbonden met het netwerk. Overijssel is hiermee naast Gelderland en Noord-Brabant één van de provincies met de hoogste dichtheid glasvezelaansluitingen. Van Soest sloot vandaag om 14.00 uur eigenhandig een woning in de wijk Hasseler Es in Hengelo aan, waarmee de twee miljoenste aansluiting een feit was.

“Het is fantastisch om te zien dat we de laatste paar jaar zo’n groeiversnelling hebben gerealiseerd, met nu al twee miljoen aangesloten huishoudens.” stelt Bert Nijboer, algemeen directeur bij Reggefiber. “Het aantal huishoudens in Nederland dat dagelijks geniet van de voordelen van een glasvezelverbinding blijft bovendien ook groeien.”