Reggefiber maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Postcodecheck

Door je postcode en huisnummer in te vullen zie je direct wat de status is van je woning.

Wat is uw kamernummer?

Er zijn meerdere kamernummers op dit adres. Kies het juiste kamernummer.

Vijf tips bij de keuze voor een glasvezelabonnement

Smartphones, laptops, smart-tv’s, tablets, e-readers, smartwatches, slimme thermostaten… We verzamelen steeds meer digitale apparaten in huis die allemaal gebruikmaken van internet. Een snelle en stabiele verbinding is daardoor een vereiste geworden. Om die reden kiezen veel mensen voor een glasvezelverbinding.

tips voor een glasvezelabonnement

Het kan lastig zijn om een keuze te maken in het grote aanbod abonnementen van providers. Reggefiber zet vijf punten op een rij die invloed hebben op welk pakket het best bij jouw situatie past.1. Kijk niet alleen naar de prijs.

Natuurlijk, je wilt niet teveel betalen voor je abonnement. De kosten en snelheid van een pakket zijn logischerwijs de eerste factoren die je onder de loep neemt. Toch is het slim de pakketten wat uitgebreider te bekijken. Het ene pakket is namelijk het ander niet en met name die voor televisie kunnen flink van elkaar verschillen. Zo is het bij digitale interactieve televisie meestal noodzakelijk dat iedere televisie een eigen ontvanger heeft. Ook zijn er verschillen in zenderaanbod en opties zoals opnemen en live pauzeren.

2. Kies je snelheid.

Ga eens na hoe jouw internetgebruik eruitziet of eruit gaat zien. Hoeveel snelheid heb je voor jouw activiteiten nodig? Elk glasvezelabonnement heeft namelijk een eigen up- en downloadsnelheid die varieert tot wel 500 Mbps. Het verschil merk je vooral bij het up- en downloaden van bestanden, zoals het streamen van muziek of downloaden van films. Zo duurt het met een snelheid van 4 Mbps ongeveer 5,5 uur om een film in Blu-ray te downloaden, terwijl een verbinding van 100Mbps er slechts 13 minuten over doet.

3. Check de vereisten.

Met moderne apparatuur is steeds meer mogelijk, maar vraagt daarom ook steeds meer van een internetverbinding. Een luxe smart-televisie waarop je films en series streamt, heeft natuurlijk alleen nut als de verbinding deze datatoevoer naar de tv aankan. Bedenk dus goed voor welke apparatuur je de internetverbinding nodig hebt en welke apparaten je in de toekomst wilt vervangen of toevoegen.

4. Tel je apparaten.

Zonder dat je het in de gaten hebt, heb je waarschijnlijk al heel wat digitale apparatuur in je huis staan. Denk bijvoorbeeld eens aan de smartphones, laptops en tablets die in een huishouden aanwezig zijn. Bovendien gaan steeds meer huishoudelijk apparaten gebruikmaken van een internetverbinding. Als deze apparaten tegelijkertijd verbonden zijn, verbruiken ze ieder een deel van de verbinding, waardoor deze soms traag en onstabiel kan zijn. Je hebt dan een internetverbinding met meer bandbreedte nodig. Maak daarom bij het kiezen van een abonnement een inschatting van hoeveel apparaten jij op je netwerk aan wil sluiten.

5. Combineer je pakket.

Je kunt vaak heel wat geld besparen door niet alleen voor een internetverbinding via glasvezel te kiezen, maar ook je telefoon en televisie via glasvezel aan te sluiten. Alle providers bieden verschillen alles-in-één pakketten, meestal met leuke extra’s zoals onbeperkt gratis bellen naar vaste nummers. Bovendien is het wel zo prettig om alles bij één provider onder te brengen, zodat je niet met verschillende partijen, facturen en administratiekosten te maken hebt.

“Nadat een woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk, krijgen bewoners te maken met een gevarieerd aanbod aan abonnementen. Dat komt doordat het glasvezelnetwerk van Reggefiber een open netwerk is waarop verschillende providers hun diensten aanbieden. Voor de consument een groot voordeel, want er is veel keuzevrijheid in abonnementen en je bent niet gebonden aan een standaard pakket. Vind je het lastig om alle zaken op een rijtje te zetten, dan kan de glasvezelvergelijker op de website van Reggefiber duidelijkheid scheppen," aldus Richard Dusink, Manager Marketing en Sales bij Reggefiber.