Reggefiber maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Postcodecheck

Door je postcode en huisnummer in te vullen zie je direct wat de status is van je woning.

Wat is uw kamernummer?

Er zijn meerdere kamernummers op dit adres. Kies het juiste kamernummer.

Wat zijn de meest bandbreedte slurpende games?

De games Battlefield 4, Arma 3, World of Warcraft, Planetside 2 en APB verbruiken de meeste bandbreedte bij het online downloaden, spelen en streamen. Dit blijkt uit onderzoek van gaming community JoinTheForce in opdracht van Reggefiber.


Door het toenemende dataverbruik van online games, krijgen spelers via een glasvezelverbinding steeds meer voordeel ten opzichte van gamers die via andere internetverbindingen spelen.

Grote games met veel gelijktijdige spelers gebruiken over het algemeen het meeste bandbreedte. De volledige top 5 van bandbreedte slurpende games volgens Join The Force is als volgt:

  1. Battlefield 4
  2. Arma 3
  3. World of Warcraft
  4. Planetside 2
  5. APB

Het hebben van een glasvezelverbinding biedt veel voordelen voor het spelen van zwaardere games. Zo gaat het binnenhalen van downloadable content (DLC’s) sneller waardoor je eerder kunt beginnen met spelen. Games worden bovendien steeds realistischer in beeld gebracht waardoor DLC’s steeds zwaarder worden.

Bij het online spelen hebben gamers met een glasverbinding bovendien het voordeel van een lagere ping. Hierdoor heb je een kortere reactietijd en dit kan grote voordelen opleveren als je online met een groep speelt.

“Wanneer je je eigen PC als server wil opzetten om een game op te hosten voor vrienden of om te streamen, kun je eigenlijk niet zonder glasvezel," zegt Alexander Satink van JoinTheForce. “Alle communicatie tussen de spelers loopt dan namelijk via jouw PC. Dit heeft ook gevolgen voor de hoeveelheid data die je binnenkrijgt en verstuurt. Met een glasvezelverbinding heb je voldoende bandbreedte tot je beschikking om de game zonder haperen te spelen en te hosten of te streamen.”